Szemétkedés
2016. május 20. írta: zuziainwarsaw

Szemétkedés

No, nem ám olyan igazi szemétkedésről lesz szó, mert azt eddig nem is tapasztaltam, hanem a szelektív hulladékgyűjtésről. Már korábban is terveztem, hogy megírom ezt a post-ot, de végül kimaradt. 

Tehát mi volt, ami meglepő volt itt számomra? A hulladékgyűjtés. Nem azért, mert létezik, vagy mert nem szoktam hozzá, hanem mert teljesen másképp működik, mint otthon. Először is 3 típusú szemetet különböztetnek meg:

1) zöld szemetes - üvegek: mindegy, hogy színes, vagy fehér üveg, ők ezzel nem foglalkoznak. Üveg legyen és kész!

2) piros szemetes - száraz szemét: Berci a következőképpen definiálta nekem, amikor rákérdeztem, hogy ez mégis mi: "Hát tudod, minden, ami nem nedves." Ezúton is nagyon köszönöm neki a kimerítő választ. Viszont nem mondott hülyeséget. Ebbe kerül a papír, fém, műanyag és barátaik. Konkrétan minden, ami csomagolás, újság, konzervdoboz...el tudjátok képzelni.

 3) fekete szemetes - nem találnád ki, ez a nedves szemét: ebbe kerül minden más, kivétel a veszélyes hulladék, lejárt gyógyszerek, feldarabolt, vagy egész holttestek és élőállat.

Az otthon megszokotthoz képest azért van eltérés... 

Do widzenia

A bejegyzés trackback címe:

https://zuziainwarsaw.blog.hu/api/trackback/id/tr448734160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása