Ráncfelvarrás
2016. június 01. írta: zuziainwarsaw

Ráncfelvarrás

Heti lengyel #0

No nem nekem! Ha már ilyen sűrűn elkérik a személyimet, akkor minek is kellene?! A blog-on eszközöltem minimális átalakítást. A HMITF bekerül az "Aki kedvet kapott" menübe és a helyén megjelenik a Heti lengyel. Az új menü pedig nem más, mint a Tanuljunk lengyelül post kibővítése, mivel nagyon pozitív visszajelzéseket kaptam a nyelvtanító témakörre. A Heti lengyel épp ezért minden hét szerdáján egy "fontos" lengyel kifejezést fog leírni, természetesen magyar fordítással és kiejtéssel. 

Hogy még élvezetesebb legyen, tessék megpróbálni otthon, vagy ahol éppen olvassátok a blogot, hangosan kimondani! Kezdőknek javaslom, hogy figyeljenek rá, hogy minél kevesebb kívülálló hallja! Ne egy zsúfolt kávézóban, plázában, vagy könyvtárban kezdjetek el gyakorolni, mert biztosan kihívja valaki a stylist-okat, akik rátok adják a fehér-kart-hátrakötős pulóvert. Kezdjük is rögvest a kedvenc lengyel kifejezésemmel, ami nekem eddig a legtöbb fej- (vagy inkább nyelv)törést okozta: 

czterdzieści cztery, 

ejtsd (előtte kapaszkodj meg): csterdzsescsi-csteri,

magyarul: negyvennégy (44)

Kellemes gyakorlást!

Do widzenia

A bejegyzés trackback címe:

https://zuziainwarsaw.blog.hu/api/trackback/id/tr908766104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása