Hosszú hétvége...
2016. május 31. írta: zuziainwarsaw

Hosszú hétvége...

...megint

Ha valamihez, akkor a pihenéshez értenek a lengyelek, ugyanis a csütörtöktől vasárnapig ismét hosszú hétvége volt eme fantasztikus országban. Mondjuk ez most azért volt, mert itt "nem volt" Pünkösd hétfő, azaz nem volt munkaszünet aznap. Ellenben itt május 26. Corpus Christi és ha már így alakult, akkor a péntek is pihenőnap. (Néhány éve megszüntették a plusz napok ledolgozását.) Akinek ezt elmesélem rögvest megkérdezi, hogy mi az a Corpus Christi és tekintve, hogy halvány lila segédfogalmam sincs, ellenben remekül tippelek, mondok valamit, ami logikusnak tűnik. Most viszont utánajártam, hogy ne érje szó a ház elejét és a hithű katolikusok ne kezdeményezzenek ellenem megtorló intézkedéseket. 

Tehát: a Corpus Christi, más néven az Úrnapja. A húsvétot lezáró pünkösdvasárnap után 2 héttel, csütörtökön tartják és körmenet kapcsolódik hozzá. Aki többet szeretne róla megtudni, az ne engem kérdezzen, úgy jobban jár.

Hasonlóan az otthoni módihoz itt is előbb zárnak az üzletek egy ilyen fontos ünnepen. Például a kisbolt mellettem nem volt nyitva csütörtökön 23:00-ig, csak 19:30-ig. Durva mi?! A nagydarab zugzöldséges srác például ki sem nyitott 4 napon keresztül. Biztosan nagyon vallásos. Ő egyébként egy rendkívül karakteres alak. Én konkrétan félek nála vásárolni, vagy akár nézelődni. Mert, ha például csak odalépek, de végül nem veszek semmit, akkor félő, hogy kiugrik a pult mögül, elkapja a nyakam és Vin Diesel hangján rám förmed, hogy "Mi van, nem tetszik az áru?" azaz 'Co? Nie podoba ci się towarem?'. Arra meg mit mond az ember lánya, hogy "dehogynem, csak marhára nem jut eszembe, hogy hogy kell kéri a petrezselyemzöldet és az újkrumpliból az apróbb szeműt"? Vagy teszem azt, mégis kérek valamit és utána ismét jön a mennydörgő hang, hogy "Vigyél még vagy 5 kiló almát és 3 kiló banánt! Elbírod.". Remek sales-es lehet az úriember.

Do widzenia

A bejegyzés trackback címe:

https://zuziainwarsaw.blog.hu/api/trackback/id/tr908762150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása