Prince / Mr / Doctor / Duke / King / Pan Puszek
2016. november 13. írta: zuziainwarsaw

Prince / Mr / Doctor / Duke / King / Pan Puszek

A hosszú hétvégén kutyaszitterek lettünk, megkaptuk 3 napra a kis Puszek-et (ejtsd: pusek), mert gazdái - A&A - elutaztak Prágába. Itt fontos megjegyeznem, mivel nekem is így mondták, hogy a csehországi Prágába utaztak (ugyanis van egy Prága elnevezésű kerület Wawa-ban, de erről részletesebben itt). Sokan kérdezték, hogy milyen fajta a kis Puszek, hát...én úgy hívom, hogy "bolonyéz-háványéz-majonéz", de biztosan van egy hivatalos neve is a pici, fehér, bolyhos állatoknak. No és hogy telt az elmúlt három nap?

Puszek csütörtök fél1-kor érkezett, akkor még csak a pót-apukája tudta átvenni A&A-tól, én a munka végeztével, valamivel 6 előtt érkeztem. Az első fél órát sírással töltötte, az ajtó előtt ülve, majd álomba sírta magát és az én érkezésemnek kis csalódottsággal ugyan, de tudott valamennyire örülni. 

Mivel a péntek munkaszüneti nap volt, kicsit rosszul esett a 7 órás kelés, de rá kellett jönnöm, hogy sokkal hosszabbnak tűnik így a nap és hamarabb fel is ébredek, ha egy 20 perces sétával indítok -5 fokban. Minek ide kávé?! Viccelek. Kávé mindig kell. Mivel Puszedli (ejtsd: pusedli) 4 óránként sétál, így 7-kor, 11-kor, délután 3-kor, este 7-kor és éjjel 11-kor kell levinni. Este a 7 órás séta után az is kiderült, hogy Puszka (ejtsd: puska) - lengyel kutya lévén - szereti a sört. Mielőtt valaki felnyom a hivatalos szerveknél, jelezném, hogy nem adtam neki, csak nagyon szeretett volna inni a poharamból, amikor megérezte az illatát. Egyébként nagyon jó kutya. Semmi mást nem kunyerált, amit ettünk, vagy ittunk a sörön kívül.

Ezenkívül sikerült megtanítanom egy nem megfelelő vezényszót is neki. Na jó, nem nagy a különbség, csak nem skok, hanem skocz az ugrás. Kipróbáltuk és a megfelelő szóra is hallgat, szóval nem rontottam el teljesen. Okos. Okosabb sok ötödikesnél. Például amikor levittem és elhagyott valamit - akár folyékony, akár szilárd halmazállapotút - visszafelé átugrotta. Olyan, mintha tökéletesen tisztában lenne azzal, hogy ő egy cuki, fehér, puha kutya és emiatt nagyon vigyáz a bundájára. A pocsolyákat messzire kerüli és nem fetreng bele a falevelekbe, vagy a hóba. A séta a kötelező rossz az életében, pláne, ha hideg van, de könnyen tanul és nagyon sok szeretet elfér a kis testében. Szóval nem kellene egy Pukedli (ejtsd: pukedli) szerű kutya, valami másabb fajtát jobban el tudok képzelni magam mellett, de jó élmény volt a hétvége vele és úgy érzem, holnap eléggé fog hiányozni. Mit fogok én holnap 7-kor csinálni? Csak simán leviszem magam sétálni egy kávéval? Az ciki...

puszek.jpgDo widzenia

A bejegyzés trackback címe:

https://zuziainwarsaw.blog.hu/api/trackback/id/tr9811947363

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása